Η ΠΕΡΙΟΧΗ

 • Αεροφωτογραφία Δέλτα Νέστου

  Αεροφωτογραφία Δέλτα Νέστου

 • Ξάνθη

  Ξάνθη

 • Αεροφωτογραφία Κεραμωτής

  Αεροφωτογραφία Κεραμωτής

 • Αεροφωτογραφία Κεραμωτής

  Αεροφωτογραφία Κεραμωτής

 • Θάσος Λιμενάρια

  Θάσος Λιμενάρια

 • Καβάλα λιμάνι

  Καβάλα λιμάνι

 • Καβάλα κάστρο νυκτερινή λήψη

  Καβάλα κάστρο νυκτερινή λήψη

 

 


Η  Κεραμωτή είναι ένα παραθαλάσσιο γραφικό χωριό του Δήμου Νέστου, στα νότια του Νομού Καβάλας. Έχει αμμώδη παραλία, η οποία απλώνεται έως τις εκβολές του ποταμού Νέστου, με καταγάλανα νερά και οργανωμένα beach bar, πολλές ταβέρνες που προσφέρουν φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, όπου ο παραθεριστής μπορεί να χαρεί την ηρεμία, την χαλάρωση, το κολύμπι και το καλό φαγητό.

Όλη την καλοκαιρινή περίοδο πραγματοποιούνται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις με κορυφαία το «Πλάι στο κύμα».

Είναι το κοντινότερο λιμάνι προς το καταπράσινο νησί της Θάσου, με πολύ συχνά δρομολόγια, όπου, σε τριάντα λεπτά, ο επισκέπτης μπορεί να χαρεί τις καταγάλανες παραλίες του, το Αρχαίο Θέατρο, τους πλούσιους κάμπους με ελαιόδενδρα και άλλα πολλά.

Απέχει δέκα χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», από το οποίο εκτελούνται δρομολόγια προς την Αθήνα, αλλά και ευρωπαϊκές πόλεις.

Το Δέλτα του Νέστου, από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της χώρας αλλά και της Ευρώπης, βρίσκεται σε απόσταση είκοσι λεπτών. Οι βιότοποί του παρουσιάζουν μια εξαιρετική ποικιλία και συνθέτουν ένα μωσαϊκό που ευνοεί την άγρια ζωή.

Το Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου που βρίσκεται στην Κεραμωτή (πίσω από το Γυμνάσιο), ξεκίνησε να λειτουργεί για την προστασία των υδροβιότοπων και ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να κατανοήσει την αξία των βιοτόπων του Δέλτα Νέστου.

Η πόλη της Καβάλας, η οποία βρίσκεται σε απόσταση σαράντα χιλιομέτρων, είναι ένα σύγχρονο αστικό κέντρο, διαθέτει πολυάριθμες παραλίες, γραφικό – φυσικό λιμένα και πολλά εμπορικά καταστήματα. 
Η πόλη της Ξάνθης, η οποία και αυτή βρίσκεται σε απόσταση σαράντα χιλιομέτρων, με  σημαντικότερο σημείο της πόλης την Παλιά Πόλη, έχει πλούσια ιστορία, παραδόσεις και έθιμα. Διάσημο στην πόλη είναι το Ξανθιώτικο Καρναβάλι (κάθε Φεβρουάριο) και οι Γιορτές της Παλιάς Πόλης (αρχές του Σεπτεμβρίου). Επίσης γνωστό είναι το Παζάρι της Ξάνθης, που γίνεται κάθε Σάββατο στην πλατεία Εμπορίου.
Η Κεραμωτή είναι το κοντινότερο λιμάνι προς το καταπράσινο νησί της Θάσου, με πολύ συχνά δρομολόγια, όπου, σε τριάντα λεπτά, ο επισκέπτης μπορεί να χαρεί τις καταγάλανες παραλίες του, το Αρχαίο Θέατρο, τους πλούσιους κάμπους με ελαιόδενδρα και άλλα πολλά.
 Σε απόσταση τριάντα λεπτών βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων
Ο επισκέπτης μπορεί να ασχοληθεί με ψάρεμα, θαλάσσιο σκι, serf, ποδηλασία, rafting στον ποταμό Νέστο, ορειβασία, πεζοπορία και κυνήγι στα βουνά της περιοχής.